Reiniging tips!

Mooie kleding wil je natuurlijk mooi houden daarom volgen hier wat tips.

Kijk op het waslabel om te zien hoe je het kledingstuk het beste kunt reinigen.

Viscose

Viscose kan kleur afgeven als het nieuw is. Was het daarom de eerste paar keer apart van je andere wasgoed. Om de mooie kleuren te bewaren kun je het beste een wasmiddel zonder bleekmiddel gebruiken.
Viscose kan net als linnen krimpen, met name bij de eerste wasbeurt. Stel de wasmachine daarom in op een lage (30 °C) temperatuur.

Viscose jersey stoffen

Nooit samen wassen met jeans.

Verbleken

Je kunt het verbleken van kleuren tegengaan door viscose kleding niet in de felle zon te laten drogen. Het is raadzaam om kleding binnenste buiten te drogen, als je een wasdroger gebruikt. Dit voorkomt dat je kleding snel slijt. Zoals bij het wassen ook geldt, moet je de temperatuur van de wasdroger niet te hoog instellen.

Witte was

Ook altijd apart wassen, want anders wordt hij grijs. Als de was al grijs is, dan bij de volgende wasbeurt een beetje vlekkenzout toevoegen. Een kookwas (95°C) is alleen vereist voor zieken en zuigelingen. In plaats van een kookwas is een was op 65°C goed genoeg en beter voor de stof.

Rode wijnvlekken

eerst met zout bestrooien. Rodewijnvlekken in witte kleding kunnen ook met een bleekmiddel in de wasmachine verwijderd worden.

Kaars- en wasvlekken

met inktvloeipapier uitstrijken. Je kan het ook met een heet mes proberen.

Vetvlekken

zoals make-up en lippenstift, kunnen met afwasmiddel worden weggewassen.

Vochtvlekken

zijn moeilijk te verwijderen. De kleding laten inweken in zure melk en daarna gewoon wassen wil wel helpen.