Informatie over cursussen

Het cursusjaar

Het cursusjaar begint ieder jaar in september. Aanmeldingen kunnen ook na die datum nog worden gedaan, dat is in principe afhankelijk van het aantal cursisten en de grootte van de verschillende cursusgroepen.

Studiewijze

Danckaerts Modevakschool Tineke Jansen beperkt zich tot kleine cursusgroepen (met oog voor persoonlijke begeleiding) zodat iedere cursist ruimschoots in de gelegenheid is om vragen te stellen. Ingeval de cursusgroep waaraan u de voorkeur geeft vol is kunt u zich op een wachtlijst laten plaatsen. Door allerlei omstandigheden (ziekte, zwangerschap, werk en andere oorzaken) wil er nog wel eens onverwachts een cursusplaats beschikbaar komen.

Cursusduur

Het cursusjaar loopt van begin september tot eind juni van het volgende jaar. Op deze termijn is ook het cursusgeld afgestemd voor de basisopleiding. Voor de opleiding tot een diploma is het lesgeld (exclusief materiaalkosten, boeken en examengeld) eveneens berekend van begin september tot en met de maand juni.

Cursustempo

Het tempo van de cursus bepaalt u zelf.

Lestijd

Elke les duurt 2 uren. De lestijden staan vast, ‘s-avonds van 20.00 – 22.00 uur.

Benodigdheden voor de ‘basisopleiding knip- en naailessen’

Schaar, centimeter, spelden, garen, naalden, kleermakerskrijt, radeerwieltje, tornmesje en patroontekenpapier.

Benodigdheden voor ‘patroontekenen en opleiding voor diploma”

A4 tekenpapier, A4 insteekhoezen, multomap, potlood H of HB (niet zachter), rood en blauw vulpotlood, gum, metermaatje, puntenslijper en een klein papierschaartje met scherpe punt.

Vakantie

Tijdens de ‘grote’ schoolvakantie van de basisscholen worden geen lessen gegeven.

  • Koffie en thee worden gratis verstrekt.
  • Gebruik van vakliteratuur is gratis!
  • Modevakbladen zijn altijd voorradig en kunnen onbeperkt worden gebruikt.