Economie en samenleving beïnvloedt zomermode 2012

Mode heeft altijd een antwoord geboden op de samenleving. En ook nu met de crisis is dat niet anders. Door de crisis moesten vele mensen besparen en was er financieel gezien (bijna) geen ruimte voor nieuwe kleding. Een grijze samenleving dus. De (zomer) mode gaat daar tegenin met z’n felle kleuren en wilt ons zo terug wat optimistischer maken. Kleur geeft ons sowieso al een beter gevoel en trendonderzoekster Nathalie Bekx gaat zelfs nog een stapje verder.

Voor veel mensen is nieuwe kleding een soort van ‘mini-luxe’. Betaalbare luxe die ons (vooral de vrouwen onder ons) gelukkig maakt. Als we lekker kunnen gaan shoppen, laten we de crisis (even) achter ons wat leidt tot een positief humeur. Bovendien staat shoppen op de derde plaats als favoriete ontspanningsbezigheid. Een laatste reden voor de stijgende verkoop én ook een gevolg van de crisis is dat we bewuster kopen waardoor we meer kleding kunnen kopen voor dezelfde prijs. Lees verder>>