Museum TwentseWelle presenteert tentoonstelling ‘Ontrafel’

Van 25 september t/m 4 maart 2012 presenteert TwentseWelle (Enschede) in de tentoonstelling ‘Ontrafel’ een onderwerp dat iedereen kent: breiwerk. Met deze tentoonstelling wordt duidelijk dat breiwerk niet ouderwets is, maar juist harstikke hip!

Vanaf 25 september in museum TwentseWelle (Enschede)  te zien 'Ontrafel'

Internationale topontwerpers gebruiken breiwerk voor hun ontwerpen. Of het nu gaat om de mode in de jaren ’20 (Chanel, Poiret, Madame Azarian), de jaren ’60 en ’70 (Dior, Courrèges, Biba, Mary Quant) of de met bezemstelen gebreide verrassende ontwerpen van Yohji Yamamoto (jaren ’90) en het sculpturale breiwerk van Sandra Backlund (2010). Naast de gebreide topontwerpen zijn ook  futuristische gebreide ontwerpen in wol, metaal en kunststof te zien. Een bijzondere tentoonstelling dus! Voor meer informatie ga je naar TwentseWelle